TikTok ще бъде забранен, ако сделката с Oracle не е по условията на САЩ

Това заяви днес американският министър на финансите Стивън Мнучин

TikTok ще бъде забранен, ако сделката с Oracle не е по условията на САЩ

Снимка: БТА

~ 1 мин.

Ако сделката на Oracle за TikTok не може да бъде приключена с условия, които отговарят на изискванията за сигурност на САЩ, включително програмните кодове да бъдат в САЩ, приложението за ще бъде затворено. Това заяви днес американският министър на финансите Стивън Мнучин.

„Целият код ще трябва да бъде в Съединените щати. Oracle ще отговаря за възстановяването на кода, осигуряването на безопасност в техния облак и ... ще задоволи всички наши изисквания“, каза той.

Днес Чарлз Гаспарино, старши кореспондент на Fox Business, сподели вътрешна информация за сделката между TikTok и Oracle. Той твърди, че сделката е почти завършена и страните са успели да се договорят за промяна в алгоритмите за приложението, което сега вероятно ще задоволи изискванията на правителството на САЩ.

Припомняме, че пpeзидeнтът нa CAЩ Дoнaлд Tpъмп преди дни заяви, чe e oдoбpил cдeлĸa зa пpидoбивaнeтo нa ТіkТоk мeждy нeгoвaтa ĸoмпaния мaйĸa ВуtеDаnсе и Оrасlе, дaвaйĸи пo тoзи нaчин глътĸa въздyx зa пpилoжeниeтo, ĸoeтo тpябвaшe дa бъдe зaбpaнeнo зa инcтaлиpaнe в cтpaнaтa от 20 септември.

Тогава Mиниcтepcтвoтo нa тъpгoвиятa пoтвъpди, чe щe oтлoжи oгpaничeниятa за приложението в САЩ.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads