Русия вижда риск от ядрена война

\"Действията на Запада стават все по-емоционални и от време на време много агресивни\", коментира руският зам.-министър на външните работи

Русия вижда риск от ядрена война
Съществува риск от избухване на ядрена война в съвременната международна ситуация. Това заяви в четвъртък зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков по време на презентацията на доклада „Ново разбиране и пътища за укрепване на многостранната стратегическа стабилност“ в пресцентъра на ТАСС.

„Има риск от избухване на ядрена война. Тази негативна динамика се проявява особено забележимо през последната година“, посочва дипломатът, цитиран от „Фокус“.По негови думи, действията на Запада стават все по-емоционални и от време на време много агресивни.

„Те избягват обсъждането на назрелите въпроси по същество, блокират работата на каналите за диалог, продължават да разрушават архитектурата на контрола над въоръженията и целенасочено провеждат откровено деструктивна линия за разрушаване на градените с десетилетия ефективни договорни механизми в сферата на сигурността и стабилността“, поясни Рябков. 

„Това е крайно опасно и безотговорно поведение. То може да има много негативни последици за стратегическата стабилност“, заключи зам.-министърът.
Коментари: 0