Samsung изгражда фармацевтичен мегазавод за $2 млрд.

Целта е да се възползва от безпрецедентния растеж на търсенето на лекарства, подхранван от пандемията COVID-19

Samsung изгражда фармацевтичен мегазавод за $2 млрд.

Снимка: Pixabay

Южнокорейската Samsung продължава да разширява фармацевтичния си бизнес, като инвестира около 2 млрд. долара в изграждането на завод за производство на лекарства, който трябва да стане най-голямото подобно съоръжение в света след приключване на работата през 2022 г.

Според за The Wall Street Journal, компанията залага на по-нататъшния растеж на пазара за биологични лекарства, поради промени в индустрията, свързани с пандемията от коронавирус.

Заводът, наречен Super Plant, ще бъде четвъртото съоръжение на Samsung BioLogics Co., биофармацевтичният бизнес на Samsung. Площта му ще бъде приблизително 230 хиляди квадратни метра. По този начин той ще бъде повече от трите съществуващи предприятия на компанията, взети заедно, и дори малко по-голям по размер от парижкия Лувър.

Целта на Samsung е да се възползва от безпрецедентния растеж на търсенето, подхранван от пандемията COVID-19, предвид тенденцията на нарастване на глобалното производство на лекарства, отбелязва WSJ.

Samsung BioLogics произвежда биопрепарати за някои от най-големите фармацевтични компании в света, включително Bristol-Myers Squibb Co.

Ръководителят на отдела Ким Тае-хан каза пред изданието, че първоначално е планирано новото предприятие да бъде много по-малко, но пандемията от коронавирус е създала нова категория продукти за лечение на COVID-19, което накара разработчиците на лекарства и националните правителства да търсят нови източници на производство.

„COVID-19 ни дава повече възможности, отколкото криза“, каза Ким Тае-хан, която ръководи Samsung BioLogics от 2011 г. и според съобщенията е подтикнала идеята за изграждане на завода.

 

Коментари: 0