Samsung се кани да инвестира $500 млн. в нов завод в Индия

Корейският гигант настъпва в Индия след неуспехите в Китай

Samsung се кани да инвестира $500 млн. в нов завод в Индия

Снимка: БТА

Южнокорейският производител на плоски екрани Samsung Display планира да създаде фабрика в Индия с инвестиция от 500 милиона долара – новината идва на фона на амбициите на компанията майка Samsung Electronics да разшири производството на смартфони в страната, предава Reuters.

Този ход е добре дошъл и за Индия, която пък се съревновава със съседни страни като Виетнам, опитвайки да привлече световни смартфон играчи и да утвърди бранда „Made in India”. 

Според информацията Samsung Electronics ще предостави на дивизията си за дисплеи заем от 492.31 млн. долара заем и прехвърляне на парцел земя в Нойда на стойност близо 13 млн. долара. 

Samsung Electronics започна да прави смартфони в Нойда през 2018 г. През миналата пък спря производството в Китай, където се сблъска с остра конкуренция от местните играчи. 

Новата фабрика за дисплеи ще помогне на Samsung Electronics да осигури местни доставки на един от най-скъпите компоненти за смартфоните. Това се случва в момент, когато южнокорейската фирма се бори и с това да се защити от конкуренцията на китайските конкуренти в Индия.

Samsung не разкрива повече подробности около плана си за фабриката в Индия. Samsung India не е отговорила веднага на искане за коментар от Reuters.

Samsung e вторият най-голям продавач на смартфони в Индия след китайския Xiaomi. Пазарният дял на компанията в страната се сви до 20% през третото тримесечие, след като през предходното той се равняваше на 25%, според данни на изследователската фирма Counterpoint. 

Индийският пазар е един от най-бързо развиващите се, включително що се отнася до смартфони и нови технологии. По-малки китайски конкуренти като Vivo и Realme настъпват амбиционо на него и вече увеличиха своя дял. 
Коментари: 0