Саша Филипович временно начело на Теленор България

Той е част от екипа на компанията от август 2013 г.

Саша Филипович временно начело на Теленор България
2054 ~ 1 мин. четене
Саша Филипович временно ще оглави Теленор България, като ще замени на поста Майкъл Фоли, който бе назначен за главен изпълнителен директор на Grameenphone Бангладеш, част от Теленор Груп, считано от 20 май 2017 г. 

Филипович ще изпълнява длъжността главен изпълнителен директор на Теленор България до приключване на процеса по избор на нов изпълнителен директор. Едновременно с това ще продължи да изпълнява и задълженията си като главен търговски директор на Теленор България. 

Саша Филипович е част от екипа на Теленор България от август 2013 г. и притежава над 20-годишен опит в областта на мобилните комуникации. Бил е главен директор „Стратегия“ и маркетинг директор на Теленор Сърбия. 

Майкъл Фоли бе главен изпълнителен директор на Теленор България от август 2016 г., като преди това бе главен изпълнителен директор на Теленор Пакистан. 

Grameenphone е водещият мобилен оператор Бангладеш по приходи, покритие на мрежата и брой потребители с над 59 милиона клиенти към края на първото тримесечие на 2017 г. 

Теленор е водеща телекомуникационна компания с повече от 3,3 милиона активни потребители в България. Към края на март 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,63% от населението и на 89,74% от територията на страната, а 4G мрежата на Теленор покрива 81,09% от населението на страната. Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия, и има 172 милиона абонати.
Коментари: 0