5 съвета как да спечелите пари, докато почиствате гардероба си

5 съвета как да спечелите пари, докато почиствате гардероба си

Снимка: Pixabay

6410 ~ 2 мин. четене

Ако сте решили да започнете годината с почистване на килера и гардероба, то е важно да знаете, че това не е загуба на време. Именно защото има няколко трика, които ще ви помогнат да спечелите пари от „новогодишното почистване“ на ненужни вещи, пише CNBC.

Ето и пет съвета на специалисти по пазаруване, които ще ви помогнат да спечелите пари от старите и ненужни вещи, които имате.

1.Винаги почиствайте всичко, което сте решили да продавате

Ако смятате да продадете старите си дрехи, то е важно да знаете, че ще „успеете да пласирате вехториите си“ само ако са в сезон. „Вероятно ще ви е доста трудно да продадете стария си бански костюм през януари“, каза Сам Блуметал, говорител на сайта за препродажба thredUP, пред CNBC.

Уверете се, че дрехите са чисти и в най-доброто възможно състояние. „Препоръчваме ви добре да изперете или почистите нещата, които ще продадете преди да ги пуснете за продажба“, заяви още той. По думите му лошият външен вид на нещата, които се продават е основната причина те да не могат да се продадат бързо.

2. Разберете „правилата на играта“

Ако сте нов в препродаването на дрехи и предмети, то е добре първо да се запознаете с пазара и „неговите капризи“, преди да публикувате своята оферта. Има десетки сайтове и приложения за продажби като eBay и Facebook Marketplace. Без значение къде решите да продадете вашите неща е важно да разберете как работи онлайн платформата, в която публикувате офертата си. Освен това е важно да се запознаете и с правилата за публикуване, тоест какви такси трябва да платите, ако има такива, както и дали трябва да платите на самата онлайн платформа затова, че вашата оферта е била там – в случаите, в които такава е политиката на компанията.

3. Разберете какво се продава най-много

Ако наистина искате да увеличите потенциалните си печалби, трябва да разберете кои артикули и марки се продават най-много. За тези, които обмислят thredUp, услугата предлага удобно ръководство на продавача, което очертава кои видове дрехи са „горещи артикули“ в момента, като модни активни дрехи и дизайнерски обувки и чанти.

4. Намерете най-подходящият за вас сайт

Когато става въпрос за продажба на вашите нежелани вещи, може да се наложи да хвърлите много усилия, за да успеете да спечелите максимално много пари от тях. Много сайтове и приложения за препродажба са предназначени да се съсредоточат върху удобството, тоест предлагат се дрехи и аксесоари на най-различни марки и не трябва да се притеснявате от марката на вашата стара чанта например.

5. Създайте привлекателна и коректна оферта

Когато създавате вашата оферта, в която описвате всичко, което ще продавате, то е важно той да е много ясен и конкретен, за да може купувачите да не се объркат. Задължително е да включите размера на дрехата, която продавате. От голямо значение е и снимката, която публикувате на артикула, който е в продажба. Това е така, защото именно снимката привлича повечето от купувачите. Ако фонът, на който е снимана роклята, която продавате например, е тъмен или цветен, то това отблъсква потребителите, пише още изданието.

Коментари: 0