SG Експресбанк е закупила най-много ДЦК за шеста година

Банката е закупила общо количество ДЦК в размер на 18,36% от целия пласиран обем на първичния пазар

SG Експресбанк е закупила най-много ДЦК за шеста година
2021 ~ 1 мин. четене

„Сосиете Женерал Експресбанк“ АД получи две почетни грамоти от Министерството на финансите заради активното и участие на пазара на държавни ценни книжа (ДЦК). Банката е закупила най-много държавни облигации през последните шест години.

Банката е закупила общо количество ДЦК в размер на 18.36% от целия пласиран обем на първичния пазар. Признанието се дължи най-вече на активния клиентски подход в работата на отдел „Финансови пазари“ на банката към институционални и корпоративни клиенти, коментираха от SG Експресбанк.

„Отличието на Министерството на финансите е поредното доказателство за това, че „Сосиете Женерал Експресбанк“ поставя в центъра на своята дейност грижата за клиентите ни и техните финанси. Щастливи сме от поредното престижно признание за ефективната дейност на банката и нейните служители и същевременно благодарен на целия екип за усърдието, което полагат в работата“, коментира Калоян Масларски, съръководител на отдел „Финансови пазари“ на Сосиете Женерал Експресбанк.

Две почетни грамоти на МФ – за най-много придобити ДЦК и за закупил най-много ДЦК за сметка на клиенти, заслужи „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД на традиционната в края на годината среща на емитента с първичните дилъри, която се състоя в МФ. Заместник-министър Петрова изрази благодарност към участниците за приноса им в развитието на местния дългов пазар и за отговорното им и солидарното поведение през годината.

През декември 2017 г. рейтинговата агенция Fitch Ratings повиши дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк на 'А-', който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България, надвишавайки с едно ниво този на държавата.

Подкрепи Economic.bg