Ще предлагаме повече иновации в разплащанията

Специална награда за цялостен принос в борбата срещу сивата икономика и усилията за създаване на безкасово общество

Артур Туремка, генерален мениджър на „МастерКард” за Балканите:

Ще предлагаме повече иновации в разплащанията

Снимка: Икономика-Александър Нишков

288 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

За мен наградата символизира нашия успех в борбата със сивата икономика.

Разбира се, най-лесното е да приемеш наградата, но всъщност усилията и хората зад нея са истинската награда. Екипът на MasterCard всеки ден работи срещу сивата икономика и се стреми да осигури на компанията публични и частни партньорства. Нашата роля е да разполагаме с експертизата, а не да убеждаваме отделните търговци да започнат да приемат електронни разплащания.

Когато става въпрос за внедряване на технологията за безконтактни плащания, размерът на пазара не е ключов елемент, а по-скоро начинът, по който той възприема иновациите и оценява иновативните решения. Когато става въпрос за България, популярността на MasterCard технологията за безконтактни плащания се увеличава непрекъснато.

Ще продължаваме да развиваме електронните разплащателни системи в България, като предоставяме повече иновации в разплащателните услуги, по-добри технологии и по-компетентни експерти. Това се прави с цел хората да обменят повече пари в електронни разплащания, защото това е по-евтиният и по-сигурният начин да управляваш парите си. Също така, използвайки тази технология, ние намаляваме сивата икономика на страната. Решението на този проблем се крие в набор от политики и регулаторни мерки, които да помогнат на правителството на България да намали нивото на сивата икономика в страната.

Нашата формула на успеха се дължи на последователността и добрата ни работа. 

Подкрепи Economic.bg