Ще управляваме дронове чрез Twitter

Командите ще се подават чрез съобщения в социалната мрежа

Ще управляваме дронове чрез Twitter

Социалната мрежа Twitter е подала заявка за патент, в която се описва уникална технология за управление на дронове. Тя позволява командите за дронове да се подават не от устройство за дистанционно управление, а чрез съобщения в Twitter.

Благодарение на технологията потребителите ще могат да подават команди на дрона за изпълнение на определени действия, като снимане, запис на видео, кацане и други, пише CNET. Създадените кадри ще могат да се публикуват в социалната мрежа веднага.

Дроновете ще могат да интерпретират в команди не само съобщения, но и лайкове, ре-туитове и отговори на съобщения. Планира се и възможността дроните да могат да бъдат изпращани на големи събития, като на открит стадион например, където ще може да се направи видео запис. Друга възможна функция е създаване на селфи, като дронът ще прелети на максимално близко разстояние до своя притежател и ще го снима.

Twitter все още не планира създаването на собствен дрон, за разлика от Google и Amazon, които вече разполагат с няколко пълноразмерни, пълнофункционални прототипи на безпилотни летателни апарати, пише technews

Коментари: 0