Слагат стикери на туристическите обекти с ваксиниран персонал

Страната ни е проявила интерес да участва в европейски фонд, който да осигури средства за тестове за коронавирус

Слагат стикери на туристическите обекти с ваксиниран персонал

Снимка: Министерство на туризма

908 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Всички туристически обекти, в които персоналът е преминавал пълен курс на ваксинация, ще получават специални стикери, които са дело на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването. Първият такъв стикер бе залепен на един от хотелите в комплекс „Албена“ при посещение на служебният министър на туризма Стела Балтова и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

В комплекса 70% от персонала вече е имунизиран, а доц. Кунчев призова и другите, работещи в сектор туризъм да последват примера.

Целта на стикерите е чрез тях обектите да се рекламират по-успешно, но и да информират туристите, че хотелите и ресторантите са безопасни. Ще бъде разпоредено на служителите на РЗИ по морето да популяризират новата инициатива сред собствениците на хотели и заведения, коментира  доц. Кунчев по време на посещението.

По време на посещението стана ясно, че страната ни е заявила интерес да участва в европейски фонд на стойност 100 млн. евро, с който да бъдат осигурени средства за тестове за коронавирус. Средствата могат да бъдат отпускани както за PCR, така и за бързи антигенни тестове, като целта е да бъде облекчено пътуването между страните от ЕС, заяви доц. Кунчев.

„Фондът покрива не само стойността на тестовете, но и организационната работа около тях. Ние също ще направим една калкулация колко хора трябват. Имаме предвид преди всичко трите международни летища - в София, във Варна и в Бургас. Това, което ние искаме да направим, е да е безплатно, и за влизащите, и най-вече за излизащите, така че да не утежняваме цената на престоя им в България.“

Подкрепи Economic.bg