WSJ: Собственикът на борсата в Ню Йорк иска да купи eBay за $30 млрд.

Акциите на компанията за онлайн пазаруване се повишиха след новината

WSJ: Собственикът на борсата в Ню Йорк иска да купи eBay за $30 млрд.

Снимка: Pixabay

Собственикът на фондовата борса в Ню Йорк е направил предложение за поглъщане на eBay Inc. Това може да оцени компанията за онлайн пазаруване на повече от 30 млрд. долара, пише The Wall Street Journal, като цитира запознати източници.

Акциите на eBay поскъпнаха с 8.7% в търговията снощи след новината, че Intercontinental Exchange (ICE) е направила офертата. Книжата на ICE поевтиняха със 7.4%.

Компаниите не водят официални разговори за евентуално поглъщане и няма гаранция eBay да избере да предприеме някаква сделка, съобщава The Journal. Пазарната капитализация на eBay възлиза на над 28 млрд. долара към вторник следобед, допълва CNBC.

Говорителят на ICE каза в CNBC: 

„Политиката на ICE е да не коментираме слухове или спекулации, свързани със сливания и придобивания“, каза говорителят на ICE пред CNBC. От eBay са отказали коментар.

Източниците на вестника отбелязват, че това не е първият път, в който ICE предлага на eBay да обединят сили. Двете компании обаче засега не водят официални преговори и няма гаранция, че ще бъде сключена сделка, подчертава изданието.

eBay отчете миналата седмица малко по-добри от очакваните резултати за четвъртото тримесечие на 2019 г.

Вестникът добавя, че Intercontinental Exchange е насочена преди всичко към основните операции на eBay, които обслужват 183 млн. активни купувачи през последното тримесечие (над 2% ръст на годишна база) и представляват около 2.2 млрд. долара от приблизително 2.8 млрд. долара приходи за четвъртото тримесечие.
Коментари: 0