Сп.”Икономика” с грамота за развитието на Младежки икономически форум

Събитието събра над 400 младежи от цялата страна

Сп.”Икономика” с грамота за развитието на Младежки икономически форум

Сп.”Икономика” получи почетна грамота за развитието и утвърждаването на Младежки икономически форум 2015 г. Събитието се проведе от 1 до 3 декември в УНСС и събра над 400 младежи от цялата страна, водещи лица от бизнеса и икономиката.


То се състоя за единадесета поредна година и вече се е утвърдило като най-големият икономически форум за студенти и млади хора в България.


Първият ден премина изцяло под формата на лекции и свободни дискусии с видни личности от обществено-икономическия живот – Димитър Радев, Левон Хампарцумян, Даниела Бобева, Атанас Райков, Димитър Радуков, Спас Сливков. Форумът бе тържествено открит от ректора на УНСС проф. д-р. Стати Статев.


В следващите два дни участниците трябваше да се сблъскат с бизнес реалностите и да приложат наученото на практика. Те бяха разпределени в различни групи и решаваха казуси, свързани с мениджмънт, финанси, маркетинг и други. Така младежите се запознаха с тънкостите на инвестирането, на създаването на един стартъп и реализирането на бизнес идеи. 

"Предприемачът в нас вижда възможности навсякъде, докато повечето хора виждат само проблеми.", казва Майкъл Гърбър, автор и предприемач.

След тези три дни вече повече хора знаят как да започнат бизнес по правилния начин.


Коментари: 0