Списъкът с кредиторите на КТБ вече е достъпен

От днес тече 14-дневният срок за възражения

Списъкът с кредиторите на КТБ вече е достъпен
5046 ~ 2 мин. четене
Изготвеният списък на приетите вземания към КТБ АД (н) е публикуван в Търговския регистър и достъпът до него е абсолютно свободен. Това съобщават днес синдиците на обявената в несъстоятелност банка.

От днес (21 август 2015 г.) започва да тече 14-дневен срок, в който съгласно чл. 66, ал. 1 от ЗБН могат да бъдат направени писмени възражения пред синдика на КТБ АД (н) срещу приети или неприети в списъка вземания. Този срок изтича на 4 септември 2015 г. (включително). Възраженията следва да бъдат внесени на ръка в деловодството на КТБ АД (н) на адрес: София 1000, ул. „Граф Игнатиев“ № 10, КТБ АД (н), Централно управление или да бъдат изпращани по пощата на същия адрес. Възраженията, подадени по поща, ще се считат подадени в срок, ако пощенското клеймо носи дата преди изтичане на срока.

Припомняме, че много медии, включително "Икономика", вече публикуваха част от фирмите и физическите лица, които имат най-големите вземания от КТБ. Първите трима обезпечени кредитори, които първи ще бъдат удовлетворени, са германската "Комерцбанк", "Сосиете Женерал"-Париж и Българската банка за развитие.

Сред предприятията най-голям кредитор на КТБ е "Топлофикация-София" с 90 млн. лева.

В изпълнение на разпоредбите на чл. 64, ал. 2 от ЗБН, списъкът е на разположение за проверка в Търговския регистър по партидата на КТБ АД (н) - ЕИК 831184677, в раздел „Обявени актове несъстоятелност”. 

Подробно описание на стъпките за достигане до публикувания в Търговския регистър списък на приетите вземания към КТБ АД (н), можете да намерите на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел ”Въпроси и отговори”.

Подкрепи Economic.bg