Стачка в British Airways преди Коледа

Очаква се тя да засегне поне 50 полета на 22 декември

Стачка в British Airways преди Коледа
Стотици служители на British Airways се готвят да стачкуват точно преди Коледа. Обединеният синдикат, който представлява 2500 служители от екипажите, обяви, че протестните действия ще се проведат на 22 декември и ще засегнат поне 50 полета, съобщава Си Ен Ен.

Повечето от служителите на авиокомпанията, членуващи в синдиката, работят на лондонското летище Хийтроу, едно от най-големите в света.

Все пак по-голямата част от полетите на авиокомпанията няма да бъдат засегнати от стачката. Едва един от петима служители на British Airways членува във въпросния синдикат. 

От професионалната организация възразяват срещу недостойното заплащане на служителите от екипажа. Те вече са отказали предложение на компанията за увеличение на заплатите с 2 процента.

Огромен процент от служителите на екипажите (почти 84%) твърдят, че са подложени на постоянен стрес и депресия след започване на работа в компанията, предимно заради натовареността и финансовите условия, при които работят, се казва в изявление на синдиката.

От авиокомпанията контрират, че са предложили разумно увеличение на възнагражденията и се надяват конфликтът да бъде разрешен и да се избегнат неудобства за пътниците.
Коментари: 0