Стартират ремонтите на малките софийски гари за 5.4 млн. лв.

За гарата на „Казичене“ има подадена жалба и тече процедура в КЗК

Стартират ремонтите на малките софийски гари за 5.4 млн. лв.
892 ~ 1 мин. четене
В началото на май започват ремонтите на трите софийски гари – Подуяне, Искър и Казичене с близо 5.4 млн. лв. без ДДС. Реконструкция на гара Подуяне не е правена от създаването на гарата – пейките са стари, работи само едно гише и има проблеми с осветлението.

„Сроковете за гара Подуяне са 15 месеца за изпълнение, за гара Искър - 1 година. За Казичене има едно обжалване и процедурата е в Комисията за защита на конкуренцията“, коментира инж. Ивайло Дженев от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ пред БНТ. По негови думи няма опасност от заради обжалванията на процедурата за Казичене да се забавят ремонтите и да се загуби еврофинансирането.

Реконструкциите в гара Подуяне ще включват конструктивно укрепване, подобряване на енергийната ефективност, достъп за лица в неравностойно положение, озеленяване. ВиК и електроинсталациите също ще бъдат подновени.

„Макар и да не е паметник на културата, гара Подуяне има своя културен смисъл в живота на столицата", допълни инженер Дженев и обяви, че дървените врати в гарата ще бъдат реставрирани. 

Той обясни, че гарата ще работи без прекъсване по време на ремонта, въпреки че ще има известни затруднения в отделните етапи на ремонтните дейности.
Коментари: 0