Tesla представи ново поколение Supercharger

С 5-минутно зареждане могат да се изминат 75 мили, твърди компанията

Tesla представи ново поколение Supercharger

Снимка: Pixabay

Tesla представи ново поколение Supercharger, което според компанията ще зарежда електрическите автомобили по-бързо от всякога. Новото зарядно устройство, наречено V3, може да зарежда с максимално ниво от 250 kW, според съобщение за пресата, публикувано в сайта на Tesla в сряда вечерта.

Зарядното устройство V3 е проектирано да отговаря на нуждите на Tesla Model 3.  По-новата версия на батерията на колата може да приспособи по-новото зарядно устройство веднага, докато моделите S и Model X ще останат ограничени до 120kW за момента, съобщава The Verge. Планираната актуализация на софтуера ще увеличи това ниво до 145 kW, казват от Tesla.

Според Tesla, новите зарядни устройства V3 могат да заредят за 5 минути достатъчно ток, така че седана Model 3 Long Range да измине 75 мили (120 км).

Също според компанията използването на новото зарядно ще намали времето за зареждане на е-коли с 50%.

Компанията за електрически автомобили е съсредоточена също и върху развитието на инфраструктурата си за зареждане.

"Tesla има повече от 12 000 зарядни станции Supercharger в Северна Америка, Европа и Азия и нашата мрежа продължава да расте ежедневно: повече от 99% от населението на САЩ е обхванато от мрежата и очакваме подобно покритие в Европа до края на 2019 година. Преминахме 90% покритие на населението в Китай и бързо увеличаваме тази цифра", се казва в блога на компанията.

Коментари: 0