Tesla ще произвежда още пет версии на Model Y

Те ще се правят в Китай, като някои от тях са предвидени за международни пазари

Tesla ще произвежда още пет версии на Model Y

Снимка: Unsplash

752 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Tesla Inc. планира да произвежда още пет модела от своя електрически SUV Model Y във фабриката си в Шанхай, съобщи специализираният американски новинарски сайт Electrek. Предполага се, че някои от версиите може да бъдат изнасяни за други пазари, особено Model Y Standard Range.

Вчера Министерството на индустрията и информационните технологии в Китай пусна последната си партида от приложения за „нови енергийни превозни средства“ за производство в страната. Подадените документи са добър начин за проследяване на новите електрически превозни средства, идващи за производство в Китай – най-големият пазар на електромобили в света.

Според публикацията Tesla възнамерява да направи две версии на модела Y Standard Range. Едната ще е с произведен от нея двигател, а другата с чужд мотор. Сред допълнителните модели, фигуриращи в заявката, са Model Y Long Range RWD, Model Y Long Range Dual Motor и нов Model Y Performance.

Преди време Tesla заяви, че фабриката на компанията в Шанхай се е превърнала в „новия център за износ на най-значимите превозни средства“ на производителя на автомобили.

Подкрепи Economic.bg