TikTok иска помощ от Facebook и Instagram в борбата срещу забраната

Адам Мосери смята, че подобна стъпка би била много лоша за интернет като цяло

TikTok иска помощ от Facebook и Instagram в борбата срещу забраната

Снимка: Pixabay

~ 1 мин.

TikTok се опитва да намери известна подкрепа от конкурентни социални мрежи. Главният изпълнителен директор на TikTok Ванеса Папас поиска от Facebook и Instagram да подкрепят TikTok, който планира да оспори решението на правителството на САЩ да забрани приложението в страната.

Тя призова да „остави конкуренцията настрана и да се съсредоточи върху ключови принципи като свободата на изразяване“ и законовия процес.

Коментарът ѝ дойде, след като ръководителят на Instagram Адам Мосери написа в Twitter, че „забраната за TikTok в САЩ би била много лоша за Instagram, Facebook и интернет като цяло“.

„Съгласни сме, че подобна забрана би навредила на цялата индустрия. Каним Facebook и Instagram да се присъединят публично към нас и да подкрепят нашето дело“, отговори Папас.

Новата заповед е издадена от Министерството на търговията на САЩ в петък сутринта гласи, че хората няма да имат право да изтеглят TikTok или WeChat, започвайки от 20-ти септември. TikTok ще продължи да работи в САЩ за хора, които вече са инсталирали приложението, но бъдещите изтегляния са забранени.

Вчера приложението за споделяне на кратки видеапоиска от американски съд да блокира забраната на администрацията на президента Доналд Тръмп, предаде Bloomberg. TikTok и компанията майка на приложението ByteDance са внесли жалба във федералния съд на Вашингтон снощи срещу указа.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads