Uber ще си партнира с NASA в проект за „летящи таксита“

Доставките ще могат да се извършват с дронове

Uber ще си партнира с NASA в проект за „летящи таксита“
512 ~ 1 мин. четене

Компанията Uber е подписала споразумение с NASA за проучване и пускане на „летящи таксита“ в небето над няколко американски града. Американската космическа агенция заяви във вторник, че ще започне симулации на превозни средства за „градска въздушна мобилност“, които включват и дронове за изпълняване на доставки, цитира Associated Press.

Съобщението за споразумението идва след като в Лос Анджелис се проведе среща на високо равнище на ръководители на компании в транспортния и в технологичния сектор, които обсъждаха бъдещето на градската авиация. Според NASA целта на проекта е да се направи такава технологична мрежа от летящи обекти в помощ на гражданите, която да е достъпна по същия начин, по който в момента човек може да си наеме Uber – само със своя смартфон.

Симулациите са планирани в изследователския център на международното летище Далас Форт Уърт, но амбициозната концепция има още технологични и регулаторни препятствия пред себе си. Летателните средства не трябва да бъдат прекалени шумни и не трябва да пречат на националните авиодиспечери.  Компанията Uber представи в Лос Анджелис как би изглеждала услугата:
 

 

Коментари: 0