„Умните“ часовници Fitbit ще извършват безконтактни плащания чрез технологията на Mastercard

Потребителите ще могат да добавят предпочитаната от тях разплащателна карта

„Умните“ часовници Fitbit ще извършват безконтактни плащания чрез технологията на Mastercard

Снимка: YouTube Screenshot

Mastercard и Fitbit обединяват усилия, за да предоставят на фитнес запалянковците възможността да извършват безконтактни плащания чрез техните „умни“ часовници.
Носимите устройства се използват от спортуващите, за да следят физическите им параметри по време на тренировка. Сега Mastercard внедрява своята безконтактна технология в новата серия Fitbit Iconic, давайки на собствениците на такова устройство допълнително удобство. 
Те ще могат да добавят предпочитана разплащателна карта към своите умни часовници и по този начин да плащат само с доближаване на своето устройство до безконтактен терминал. 
Новите Fitbit устройства ще бъдат налични на сайта на компанията през октомври, а сега могат да се правят предварителни поръчки. 
Първоначално иновативната разплащателна функционалност ще се осъществява с партньорски банки от САЩ, а скоро след това ще обхване и други пазари по цял свят. Услугата ще бъде достъпна на повече от 8 млн. търговски локации в целия свят.
„Съвременните потребителите очакват технологиите да улесняват техните ежедневни задължения и да им помагат да ги извършват с все по-малко усилия, стъпки и кликове”, каза Кики Дел Вале, старши вицепрезидент, Търговия от всяко устройство, Mastercard. „Добавяйки опцията за безконтактно плащане към устройството на Fitbit, Mastercard улеснява картодържателите, които обичат да спортуват и пътуват – сега те ще могат лесно, удобно и сигурно да пазаруват, без да е нужно да носят портфейлите със себе си.”
Токен услугата на  Mastercard осигурява на потребителите свободата да пазаруват като използват най-удобното за тях устройство с най-високо ниво на сигурност на плащанията. Като част от тази услуга, Mastercard генерира уникален алтернативен номер (или „токен“) за 16-цифрения номер, намиращ се на предната или задната страна на платежната карта. Номерът на токена не само се различава от този на картата, но и сам по себе си е неизползваем, когато се прави опит за извършване на трансакция чрез друго устройство. Токените са още по-сигурен начин за обработка на плащанията, без да се разкриват действителни данни за банковата сметка или разплащателната карта.
Добавяйки разплащателна функция към Fitbit Ionic, Mastercard позволява на потребителите да плащат надеждно през различни свързани устройства, които обхващат редица сфери като преносими устройства, свързани автомобили, умни домове и търговия.
Коментари: 0