\"Вината си е моя, че не победих\"

Кубрат Пулев, боксьор

Цитат на деня:

\
288 ~ 2 мин. четене
"Вината си е моя, че не победих". Това каза Кубрат Пулев в интервю за Сашо Диков, излъчено днес в предаването Дикоff. Допуснах елементарна грешка в защита, просто му дадох победата. Аз го знаех това негово кроше, много съм го наблюдавал, внимавах за него и го проспах, призна българинът, който на 15 ноември загуби мача срещу световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

Все пак има неща, в които го превъзхождам, коментира обаче Кобрата.

Не се чувствам смазан, премазан, пребит. Чуствам се по-силен от преди след този мач. Никога досега не бях нокаутиран, мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари, много пъти съм падал и в нокдаун. Но ако се бях изправил след това ляво кроше, щях да съм нестабилен, като пиян. Затова реших да не стана, коментира той развитието на мача, в който загуби в петия рунд с нокаут.

Всички българи ме обвиниха, че съм съм говорил глупости. Но никой не обвини него, че ме нарече простак. А аз просто казах, че няма как да му засвидетелствам уважение. Честитих му задочно, през социалната мрежа, но не го поздравих след мача, призна Кубрат.

Все пак не е необходимо да се целуваме и прегръщаме, нали, попита риторично боксьорът.

На тези, които изписаха и изговориха какви ли не неща по мой адрес, ще кажа само ,че им пожелавам скоро да видят и друг българин претендент за световната титла в тежка категория в бокса, коментира още той.

Продължавам да вярвам все повече в себе си. Чувствам се едно стъпало по-нагоре в бокса след този мач, обясни Пулев.

Второто място е комфортно, но не е първото, завърши той.
Подкрепи Economic.bg