Водещите индекси на Уолстрийт затвориха на червена територия

Nike отбеляза спад от над 1%

Водещите индекси на Уолстрийт затвориха на червена територия

Снимка: Pixabay

Лоши икономически данни и недостатъчно добри финансови отчети изпратиха водещите индекси на Уолстрийт на червена територия, а технологичният NASDAQ прекъсна осемдневната си печеливша серия, разделяйки се с 0.39% до 7459 пункта. Широкият S&P 500 изтри 0.35%, а индустриалният Dow Jones – 0.40%. Сред губещите се открои Nike със спад от над 1%, след като по време на мач обувката на баскетболиста Заян Уилямсън се повреди в началото на мач. 

В Европа британският FTSE се раздели с 0.85% въпреки новината, че ЕС и Великобритания може и да стигнат до споразумение, но не преди 28 февруари. Разглежда се предпазния механизъм за ирландската граница. При неуспех на 21 март на среща на върха на ЕС ще се гласува дали да бъде отложено напускането или да се осъществи твърд Брекзит без сделка. В крайна сметка DAX нарасна с 0.19%, а парижкият CAC остана непроменен на ниво от 5196 пункта.


Netflix – Дневна  

Популярната видео-стийминг компания стартира внушително новата година след разпродажбите в края на миналата, но през последните няколко седмици има леко забавяне при възхода на акциите. Забелязва се съпротива около 360-365 долара на акция, а от началото на февруари поскъпването е умерено. При справяне на книжата със съпротивата ще може да се влезе в краткосрочна дълга позиция до 375 долара при максималните стойности от септември-октомври миналата година и после – с цел нов максимум. При понижение обаче котировките ще срещнат подкрепата на 50- и на 200-денвните средни за къса позиция.

EUR/CHF - Седмична   

Седмичната графика на валутната двойка ни показва възход от 2015 г. насам и подкрепа около 1.11-1.12 през последните две години, но през по-голямата част на 2018 г. котировките бележат понижение. В близките седмици очакваме да бъде установена посоката на движение, като изкачване над 1.1500-1.1600 и съответното положение на индикатор биха били добър сигнал за средносрочна покупка. Спад под 1.1100 може да бъде приет за мечи сигнал, като къса позиция би била по-скоро краткосрочен до средносрочен вариант.

Sugar – Дневна 

Захарта поскъпна значително през октомври миналата година, като след това успя да запази немалка част от печалбите. Въпреки това имаме формирана съпротива при 13.50, като в комбинация с възходящата линия на подкрепа се образува формация триъгълник. Очакваме понижение до тренд линията и после ново поскъпване до съпротивата, което може да се използва за вход в позиция.

Nikkei 225 – Дневна       

Японският бенчмарк расте и гони стойностите при 22000 пункта след като през декември се понижи до 19000 пункта. Очакваме движението да продължи и в близко време, поради което може да се влезе в дълга позиция сега с прибиране на печалбите около 22000 пункта.Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0