Военнотранспортен самолет се разби в САЩ, има жертви

Самолетът е кацнал аварийно заради пукнатина в илюминатора

Военнотранспортен самолет се разби в САЩ, има жертви

Снимка: БТА

Пет души загинаха при катастрофа на военнотранспортен самолет, разбил се близо до летището на град Савана в американския щат Джорджия, предадоха световните агенции.

Трагедията се разиграла със самолет С-130 Херкулес на Националната гвардия на Пуерто Рико. Самолетът е изпълнявал тренировъчен полет и е паднал на пътно кръстовище.

Същевременно самолет на авиокомпания Саутуес еърлайнс извърши извънредно кацане на летището в Кливланд в щата Охайо заради пукнатина на един от илюминаторите, предадоха световните агенции.

Машината е изпълнявала полет от Чикаго за Нюарк с 76 пътници. Никой не е пострадал.

В средата на април самолет на същата компания кацна аварийно във Филаделфия в щата Пенсилвания заради взривяване на един от двигателите. Отломки от взривилия се двигател се удариха тогава в един от илюминаторите и го разбиха. Пътничка до него бе засмукана, но останалите пътници успяха да я задържат в самолета. Тя почина по-късно от травмите си. В самолета имаше 144 пътници и 5 души екипаж. Заради избухването на двигателя тогава само за пет минути машината се снизи от 9500 до 300 метра и прелетя 112 километра до аварийното кацане.
Коментари: 0