Вземете безплатна книга срещу 1 кг пластмасови отпадъци

Кампанията \"Книги за смет\" ще се проведе на 11 и 12 май

Вземете безплатна книга срещу 1 кг пластмасови отпадъци
5026 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Кампанията "Книги за смет", една от най-мащабните инициативи в България в подкрепа на рециклирането, ще се проведе на 11 и 12 май в няколко града в страната. Всички желаещи могат да предадат 1 кг или повече пластамосви отпадъци между 10:00 и 13:00 часа и да получат безплатна книга.

Всички желаещи да се включат е препоръчително да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди, авточасти. 

За всеки килограм пластмаса участниците ще получават талон за една хартиена или две електронни книги. За да могат повече хора да се включат в кампанията, всеки участник може да получи максимум два талона за книги и един талон за отстъпка на продукти независимо от предаденото количество пластмаса.


Инициативата ще се проведе в следните градове на 11 и 12 май:

11 май

София: паркинг на Kaufland Младост (ул. „Филип Аврамов“ 3) и паркинг на Kaufland Крива река (бул. „Ген. Тотлебен“ 36);

Пловдив: паркинг на Kaufland (бул. „Освобождение“ 47) и пред Общината;

Бургас: паркинг на Kaufland (ул. „Янко Комитов“ 8) и пред Пантеона.


12 май

Велико Търново: 
паркинг на Kaufland (ул. Краков 2Б) и Mall Veliko Tarnovo;

Стара Загора: паркинг на Kaufland (ул. Стамо Пулев 2).От първото издание на капмпанията "Книги за смет" през 2013 г. досега у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци.
Коментари: 0