Забраняват продажбите на Chevrolet Corvette в Корея

Седмото поколение на колата е прекалено шумно

Забраняват продажбите на Chevrolet Corvette в Корея
464 ~ 1 мин. четене
Автомобилният производител Chevrolet не може да стартира продажбите на седмото поколение Corvette в Южна Корея. Причината е, че шумът, издаван от двигателя на суперколата, е твърде силен и превишава позволените норми. Това разкри президентът на GM South Korea Серхио Рохи, цитиран от изданието Korea Bizwire.
Още през 2013 г. стартираха продажбите на модела на останалите пазари, но корейското представителство на марката така и не успява да разреши проблема с местните власти. Въпреки това ръководството на концерна GM няма намерение да оказва натиск върху корейското правителство, за да може проблемът да бъде решен. 

"Ежегодно в Южна Корея се продават 12-15 бройки от Chevrolet Corvette, като предишните поколения отговаряха на изискванията за допустими нива на шума - обясни Рохи. "Трудно ни е да направим такъв автомобил, тъй като нормите в страната са доста специфични. Въпреки това нашите юристи продължават да работят върху решаването на проблема, като това няма да окаже влияние върху цената на автомобила", допълни той.

Не за първи път в GM са се сблъсквали със забрана за продажба на техни автомобили в други държави. През 2013 г. властите в Израел не позволиха да се продава седана SS, чието име се разшифрова като Super Sport. В страната обаче са на мнение, че това съкращение напомня за военните отряди от нацистка Германия.Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg