Заведение сервира отпадъци на клиентите си
Храната, която се предлага в Skipchen, е изхвърлена от други заведения

© ECONOMIC.BG / Facebook
Заведение в британския град Бристол предлага на своите клиенти храни и напитки, взети от отпадъците на супермаркетите или ресторантите, пише Daily Telegraph.
Служителите в Skipchen всяка нощ претърсват контейнерите за боклук в търсене на храна, която ще се превърне в закуска или вечеря на посетителите на заведението.
"Ние събираме храната, която иначе би отишла на боклука. Веднага щом я изкараме от контейнерите, я прибираме в хладилник, внимаваме за безопасността и чистотата на продуктите", разказва Сам Джоузеф, един от директорите на организацията The Real Junk Food Project (TRJFP), която управлява кафенето.
По думите му идеята на подобен тип заведение е да насочи вниманието на обществеността към количествата храна, които се изхвърлят всекидневно във Великобритания.
Skipchen приема дарения от ферми, местни компании и семейства. От верига ресторанти получава останало излишно пилешко месо.
Любопитен факт е, че клиентите на заведението не получават сметка за поръчаното, а могат да оставят колкото сами пожелаят.