Златото се изстреля до нов връх

Американските акции продължиха своето възходящо движение

Златото се изстреля до нов връх

Снимка: Pixabay

Американските акции продължиха своето възходящо движение на фона на силни приходни резултати от Disney и надежди за коронавирусни ваксини. Disney спечели 8 цента за акция, докато анализаторите очакваха загуба от 64 цента. Също така компанията обяви, че има над 100 милиона платени абонати за своите стрийминг услуги включващи Disney+. Акциите й скочиха с над 8%. 

Johnson & Johnson обявиха, че са сключили споразумение с американското правителство за 1 милиард долара. Сделката е за производство на 100 милиона дози от кандидата за ваксина срещу коронавирус, ако тестовете се окажат успешни. Акциите на компанията се повишиха с около 1%, докато акциите на Novavax се повишиха с над 10%, след като компанията отчете добри резултати от първата фаза на тестването ваксината създадена от компанията. 


S&P 500 се покачи с 0.6%, докато Nasdaq скочи с 0.4%. Dow Jones записа четвърти пореден ден на печалби. През изминалата сесия индексът успя да се покачи с 1.4%. В Европа, немският индекс DAX успя да се покачи с 0.5% до 12 660, докато FTSE нарасна с 1.14% до 6 104. 


Цените на петрола се повишиха до най-високата си стойност от началото на март, когато пандемията на коронавирус срина цената на черното злато. Положителното движение стана факт, след като американските запаси на лек суров петрол се понижиха с повече от очакваното. Петролът скочи с около почти 2%. 


Златото се изстреля до нов връх, след като в сряда за първи път цената му прекоси психологическата граница от 2000 USD за тройунция. Ценният метал беше повлиян от разхлабването на долара и намаляващата възвращаемост на американските облигации. Спот курсът на ценният метал срещу USD приключи сесията на ниво от 2 038.5 USD за тройунция.


Акценти днес


Основен лихвен процент  – Великобритания


Днес основният акцент ще падне върху публикуването на основния лихвен процент във Великобритания. Членовете на комисията по парична политика на BOE ще гласуват промяна на основния лихвен процент на банката. Очакванията са да няма промяна в него, като ако лихвеният процент бъде увеличен се приема като положителна информация за GBP. 


Инструмент на фокус 


Commerzbank – Дневна 


Цената на акциите образува възходящ триъгълник. Цената успя да пробие нивото на съпротива, което сигнализира за продължение на възходящия тренд. Възможно е да станем свидетели на корекция до същата линия от което да последва нов ръст, което ще потвърди възходящото движение. 


EUR/USD – 8 часова


Валутната двойка се намира във възходящ тренд от края на март. Цената образува тренд обръщащ модел двоен връх. Възможно е да видим спад в цената през следващите няколко дни, но не очакваме цената да успее да се понижи под зоната на подкрепа около 1.175.


XAG/USD – Дневна


Среброто продължи своето възходящо движение. От началото на май цената успя да се понижи само веднъж под 20 само няколко пъти и то за кратко под 20 периодната експоненциална средна, което показва силен възход в ценовото движение. Очакваме този тренд да се запази.


France 40 – 4 часова 


Френският индекс успя да пробие нивото на подкрепа образувано от 100 периодната експоненциална средна в края на юли. През последните дни станахме свидетели на потвърждение на негативното движение, след като цената се понижи от въпросното ниво, потвърждавайки низходящ тренд. 

Коментари: 0