Обвинението срещу бившия зам.-кмет на София е внесено в съда

Прокуратурата е събрала доказателства срещу Евгени Крусев за престъпление по служба, свързано с ремонта на „Граф Игнатиев“

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
15:29 18.06.2019
Обвинителният акт срещу бившия заместник-кмет по транспорта на Столична община Евгени Крусев е внесен в съда. Това обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг днес. Той уточни, че обвинението е за престъпление по служба.

На 4 декември 2018 г. Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по транспорт след разкрития, че има нарушения при прословутия ремонт на улица „Граф Игнатиев“, одобрени с неговия подпис. Щетата за бюджета на общината е над 5 млн. лв., според прокуратурата.

Според държавното обвинение Крусев е позволил съществени изменения на сключения с изпълнителя на ремонта „Джи Пи Груп“ договор. Става въпрос за подложка под релсовото трасе, която обира вибрациите от движението на трамвая. В хода на ремонта Крусев решава, че видът на подложката ще бъде сменен с по-нискокачествена, а по-рано е отстранен друг участник от поръчката, тъй като тогава е предложил същата подложка.

Според Закона за обществените поръчки при съществени изменения на договора трябва да се проведе нов търг. Тогава Крусев публично призна, че не познава закона.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | ремонт | Евгени Крусев | Граф Игнатиев | обвинителен акт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини