Ескалатори возят до плажа туристите в Албена

Те са напълно безплатни и може да се ползват от всички летуващи и посетители

В курорта Албена вече има нови начини туристите да стигнат до плажа. От началото на седмицата във ваканционното селище работят три ескалатора, благодарение на които гостите на хотелите стигат до плажната ивица за две минути.

Ескалаторите са напълно безплатни и може да се ползват от всички летуващи и посетители във ваканционното селище. Движението е осигурено в посока към плажа от 07:30 до 11:30 ч. и в посока към парковата зона от 11:30 до 23:00 ч.

Те са с обща дължина 100 м, разположени в колона с две междинни площадки. Ескалаторите са подобни на тези в моловете и са покрити с лека конструкции, отворени отстрани и нямат нужда от допълнителна вентилация. За сезон 2018 е планирано изграждането на още 3 ескалатора, което ще осигури постоянно движение и в двете посоки.

От този сезон туристите могат да карат и електрически велосипеди, като целта е максимално да се ограничи движението на автомобили в комплекса. Те са немски, с 3 режима на управление – стандартен, комбиниран и изцяло елекрически.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туристи | албена | ескалатори | електровелосипеди

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ