160-годишният гигант PwC се трансформира

Компанията отделя своите счетоводни и данъчни дейности и обновява бизнеса си с консултантски услуги

160-годишният гигант PwC се трансформира

Снимка: Unsplash

612 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Пандемия, политическа нестабилност, борба за социална справедливост, екзистенциална климатична криза. Съвременният главен изпълнителен директор преминава през минно поле от предизвикателства всеки ден. И това е „само на върха на айсберга“, според Тим Райън, председател на PricewaterhouseCoopers в САЩ. Ето защо PwC, 160-годишният гигант в одиторската и консултантска дейност, започва сериозна трансформация.

PwC US обяви мащабна реорганизация, в рамките на която ще обедини своите счетоводни и данъчни дейности в една услуга, известна като Trust Solutions. Фирмата обновява своя консултантски бизнес, който включва киберсигурност, поверителност, облачни изчисления, сливания и придобивания и данъчни консултации. В бъдеще те ще бъдат вкарани в едно звено за консултантски решения. 

Това е промяна веднъж на поколение“, изтъква Райън пред CNN. 

„Играта се променя“ 

Фирмата също така стартира PwC Trust Leadership Institute, който има за цел да помогне на повече от 10 000 бизнес лидери да вземат отговорни решения. 

Играта се променя. Очакванията към бизнес лидерите се увеличават, а броят на темите става все по-голям“, коментира Райън. 

По негови думи големите компании фокусират вниманието си около това как да се отвори отново икономиката, да се преодолее неравенството и дори как да се запази демокрацията. Според Райън през следващите поне 10 години, че и повече, „ние ще живеем в поляризиран свят“.

Подкрепи Economic.bg