Delta Air има „черен“ списък на отказващите да носят маски

От американската авиокомпания обявиха, че в него вече има над 400 човека, а броят се увеличава постоянно

Delta Air има „черен“ списък на отказващите да носят маски

Снимка: Unsplash

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американската авиокомпания Delta Air забрани на повече от 400 човека да летят с нейните самолети, защото не спазват политиките им относно носенето на маски, пише CNN. Това е задължително условие при полетите от 4 май, а през август компанията зави, че от началото на пандемията е забранила на около 270 души да използват услугите ѝ поради нежеланието им да спазват мерките.

Към момента всички големи авиокомпании задължават пътниците си да носят маски по време на полет, до получаване на други разпоредби.

През юни авиопревозвачите взеха решение да не допускат на борда пасажери, които не желаят да носят маска. Но ако им бъде отказано да се качат на полет на Delta, те могат да използват услугите на American Airline например, защото авиокомпаниите нямат единен списък, в който да включват имената на подобни пътници.

"При пътувания се увеличават шансовете за заразяване и разпространение на коронавирус. Настоятелно препоръчваме да се носят подходящи маски от всички пътници и от целия персонал, докато е на обществените превозни средства", казват от ръководството на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Коментари: 0