Агенция „Митници“ с нов изпълнителен директор

Кирил Желев заема поста от днес със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов

3602 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов, от днес за директор на Агенция "Митници" е назначен Кирил Желев. Това съобщиха от пресцентъра на министерство на финансите. Кирил Желев е роден през 1949 г. в град Ямбол. Има висше образование по специалността „Финанси" и дългогодишен опит във финансовата сфера. Бил е народен представител в Седмото Велико народно събрание, в Тридесет и шестото и Тридесет седмото Народно събрание, където е и председател на Комисията по бюджет и финанси.

От септември 2007 г. до май 2009 г. е заместник-министър на финансите с ресор данъчна политика и приходни администрации. От май 2009 г. до юли 2010 г. е член на Комисията за финансов надзор. Последната заемана от него длъжност е началник на кабинета на депутата в Европейския парламент Кристиян Вигенин.

Смяната на досегашния шеф на Агенцията Ваньо Танов не е неочаквана. Шефът на митниците беше приет в болница в доста тежко здравословно състояние. Към момента състоянието му вече е стабилно. Ваньо Танов не е на работа от 1 юли, когато влезе за пръв път в болницата.

Подкрепи Economic.bg