Alcatel-Lucent намери своя нов изпълнителен директор

Ex-шефът на Vodafone Европа, Майкъл Комбс, ще трябва да се справя с многото проблеми в компанията

292 ~ 1 мин. четене

Майкъл Комбс ще поеме юздите на Alcatel-Lucent от 1-ви април, след като прекара последните четири години начело на Vodafone Европа.

Само три седмици след като главният изпълнителен директор на Alcatel-Lucent, Бен Вервайен, обяви оставката си, френско-американския телеком оператор намери заместника му. Бившият главен изпълнителен директор на Vodafone в Европа, Майкъл Комбс, ще поеме кормилото на компанията.

Комбс бе начело на Vodafone в най-важния регион от 2008 до 2012 година. Вервайен пък обеща до април да помогне на новия шеф да навлезе в новата си работа по-лесно.

"Alcatel-Lucent е технологичен лидер в телекомуникационната индустрия с огромен набор от таланти и способности в R&D, който обаче е изправен пред големи предизвикателства", се казва в изявление на Комбс. "Това е компания, която познавам добре и очаквам с нетърпение работата си с основните международни клиенти. Надявам се да насочим компанията към устойчива рентабилност, както за клиентите, така и за служителите и акционерите".

Комбс ще трябва да се справя и с много проблеми в Alcatel-Lucent. Компанията се бори да изплува още от сливането преди шест години на Alcatel Франция и американската Lucent Technologies, което се очакваше да създаде господстващ телеком оператор в света.

Вместо това, Alcatel-Lucent загубил битката с много от традиционните си съперници като Ericsson Швеция и дори от новите участници на пазара като Huawei.

Подкрепи Economic.bg