BP страда от голям спад в приходите

Компанията залага на по-сигурни технологии, но високите разходи удрят резултатите й

7030 ~ 1 мин. четене

Тримесечната печалба на BP се понижи с 35% заради понижението в цената на петрола и природния газ в САЩ, както и спада в производството.

Британската компания обяви коригирана печалба от 3.7 млрд. долара, в сравнение с 5.7 млрд. долара преди година. Резкият спад показва, че BP все още се бори да настрои бизнеса си повече от две години след голямо бедствие в Мексиканския залив, при което сонда на компанията изпусна петрол в океана и причини екологична катастрофа.

Откакто „пое юздите“ на BP през октомври 2010 г., главният изпълнителен директор Боб Дъдли направи основен приоритет безопасността, което значително увеличи разходите в BP заради програмата за техническо обслужване.


Дъдли заяви, че "слабите" приходите са били водени от "комбинация от фактори, засягащи сектора, и BP специално". Той цитира последиците от движенията в цената на петрола и природния газ, както и програмата на BP "Големият цикъл, и програмата за техническо обслужване", които са проектирани за "подобряване на безопасността и надеждността в дългосрочен план".

Подкрепи Economic.bg