Булбанк даде кредит на Нова Загора за спортна зала

Заемът е 10-годишен

392 ~ 1 мин. четене

Най-голямата по размер на активите банка на българския пазар - УниКредит Булбанк е отпуснала 4 млн. лв. кредит на община Нова Загора, който ще се използва от получателя за изграждането на спортна зала. Съоръжението ще стане факт след преустройство на кино "Младост" в града.

Освен за залата, заемът ще се използва и за основен ремонт на уличната инфраструктура. Освен това ще бъдат реконструирани зони за обществен отдих на територията на общината.

Кредитът е отпуснат от Булбанк след проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки. Заемът е за срок от 120 месеца.

"С настоящето финансиране УниКредит Булбанк потвърждава подкрепата си за община Нова Загора и развитието на инвестициите в нея, както и намерението си за дългосрочно партньорство между двете институции", каза Микеле Амадеи, член на УС и директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране в УниКредит Булбанк. Той потвърди ангажимента на банката към развитие на местните общности и готовността на Булбанк да подкрепя растежа на икономиката в региона.

Договорът за самия кредит беше подписан  в средата на май.

Подкрепи Economic.bg