"Българинът усеща, че пуска бюлетини, но не избира властта"

Борисов е забележителен артист, аз не съм, казва лидерът на ДСБ Радан Кънев

Цитат на деня

208 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

В България хората живеят с усещането, че ходят и пускат бюлетини, но друг раздава властта. Смятат, че всичко е предпоставено и затова не вярват в демокрацията". Това коментира в ефира на Нова ТВ бившият говорител на "Реформаторския блок" (РБ) и лидер на ДСБ Радан Кънев по повод отказа на ГЕРБ да се коалира в бъдеще с реформаторите.  

Според него, момента отново има конкуренция в дясно, я тя е "много хубаво нещо не само на пазара, но и в политиката". "Конкуренцията е много хубаво нещо – тя дава победи на десницата. Това сме го виждали 2009-та, това ще го видим и през 2014-та година", прогнозира Радан Кънев. Според него тази конкуренция "води до много сериозен сблъсък и борба за доверието на хората", анализира oще един от десните лидери.

Той бе запитан дали ГЕРБ и РБ са се наговорили предварително за коалиция помежду си, след като стане ясен изборния резултат, но "в момента разиграват театър, за да се покажат самостоятелни", Кънев отвърна с ирония към бившия премиер и кмет на София. "Борисов наистина е забележителен артист, така че от негова страна е възможно. Мен, който ме познава знае, че не съм толкова добър артист. Ако това беше театър, щях да работя в Народния театър", коментира лидерът на ДСБ. 

По думите му, между него и Борисов все пак имало "обща позиция" - "следващият премиер да не ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или Бистрица". "Всички срещи както на премиера, така и на властта, и на бизнес, които общуват помежду си, трябва да се състоят пред камерите там, където са сградите на властта, пред окото на публиката", добави още Радан Кънев относно прозрачността на бъдещото дясно управление.

Коментари: 0