ЧЕЗ започва подмяната на откраднати кабели в Радомир

Ремонтите трябва да приключат до края на месеца

124 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което доставя ток до крайните потребители в Западна България ще започне ремонти на мрежата в Радомир, които се налагат заради откраднати кабели. "Многократната кражба на меден проводник е причината за пониженото напрежение в къщите на жителите на ул. "Мирчо Христов" в града", обясниха от ЧЕЗ.

Дейностите по отстраняване на щетите от посегателствата ще започнат на 16 април и ще приключат в края на месеца. "ЧЕЗ Разпределение България" ще направи повторно замерване на качеството на подаваното напрежение след като ремонтът приключи.

"Извиняваме се на клиентите за неудобството и поемаме ангажимент да отстраним причините за него в най-кратки срокове. Постоянно полагаме усилия да подобряваме качеството на доставяната електроенергия на нашите клиенти", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Проведени са лични разговори с клиентите, подали сигнала за пониженото напрежение в Радомир, като са им обяснени причините, довели до смущенията в електрозахранването. Потребителите са уведомени за предприетите мерки за разрешаване на случая.

Подкрепи Economic.bg