Цветанов внесе отказа си от имунитет в НС

Бившият вътрешен министър е внесъл в деловодството на Парламента декларация за отказ от депутатския си имунитет

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов се отказа от имунитета си. Той внесе молбата си в деловодството на парламента. Днес беше и крайният срок, в който Цветанов можеше сам да се откаже от защитата си като народен представител, съобщи Kmeta.bg.

Ако той не беше направил това по собствено съгласие, от БСП щяха да сформират временна комисия по случая. Създаването й беше заложено като първа точка в дневния ред на парламента.

При входирането на молбата си, Цветанов отрече, че е изчаквал последния възможен ден, за да се откаже сам от имунитета си. По думите му 14-дневен е срокът, в който трябва да се входира искане от председателя на Народното събрание в дневния ред на заседанието. 

"Внесох искането за сваляне на имунитета си, но с конкретния номер на делото, изпратено от главния прокурор", обясни пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ, който снощи се завърна от посещение в Брюксел. Цветанов изрази съжаление, че не му е останало време да се запознае с всичко, което е входирано, имайки предвид официалното искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Миналият четвъртък той поиска Цветанов да бъде разследван за подслушванията. 

"За мен то е без значение, защото знам, че съм невинен и това са поредните внушения, които ще бъдат използвани спекулативно от политическите управляващи", каза Цветанов. На въпрос дали очаква днес да му бъдат повдигнати обвинения, Цветанов обясни, че не може да говори от името на прокуратурата.

Коментари: 0