Кадиев: Атака най-накрая да каже дали подкрепя правителството

„Непонятно е как за цяла седмица в парламента не сме свършили работа за 5 стотинки”, каза депутатът от Коалиция за България

56 ~ 2 мин. четене

"Натрапват ни сега формулировката, че кабинетът е политико-експертен, но това не е реално. Аз съм за политическите правителства, инак се върви към кабинет тип „Беров”. Това правителство зависи от три партии – БСП, ДПС и Атака. Не знам каква е цената плащана на Атака и кой я плаща. Аз искам БСП да си върши работата и да стои солидно, и ако видим, че няма ефект от работата ни да се отива на избори, заяви в ефира на бТВ депутатът от Коалиция за България Гоерги Кадиев

„Поведението на ГЕРБ е инфантилно. Спокойно можеха няколко души от Атака да останат, за да осигурят кворума. Още една такава седмица и можеха да ни изхвърлят с камъни. Непонятно е как за цяла седмица в парламента не сме свършили работа за 5 стотинки".

„Разбирам, че имат срещи, но когато твоето отсъствие блокира работата в парламента не трябва да поставяш под съмнение това. Атака най-накрая трябва да каже дали подкрепя това правителство или не. Разбирам, че обявяването за подкрепа на кабинет, в който участва ДПС, е целувка на смъртта, но в такива случаи си личат политическите лидери”, добави той.

„Влизането в спирала от избори е във вреда на България”, каза Кадиев. Той призова да се поеме лична отговорност за неуспешните назначения в правителството. „За предложението на Делян Пеевски отговорността трябва да ес поеме от Сергей Станишев и Лютви Местан. Премиерът Пламен Орешарски не трябва да се огъва, а да защитава позицията си. Аз не виждам експертизата на Пеевски в борбата с контрабандата и затова не подкрепих предложението и се въздържах. Трябва да има граници, които не трябва да се прекрачват, а в случая тя беше премината. Аз съм привърженик на политическите, а не на експертните правителства, защото се размива отговорността”.

Подкрепи Economic.bg