Мъж плати ток с 36 кг стотинки.

Шуменецът получил сметка от 439 лева за два месеца

Жител на Шумен плати сметката си за ток с 36 килограма и половина стотинки. Постъпката му е в знак на протест заради начина, по който електроразпределителната фирма отчела тока, който изразходил за два поредни месеца, съобщи бТВ.

Консумираният ток в жилището на шуменеца Николай Райчев за месеците февруари и март бил отчетен наведнъж, а не по отделно за всеки месец. Заради сменен ключ на входна врата инкасаторът не успял да влезе да засече показанията на електромерите.

„Ходих по гишетата за обслужване на клиенти да разпитам, защо как - никой не дава информация, абсолютно никой - вие сте длъжни да осигурите достъп до етажната собственост, която е частна дефакто,” жалва се Николай Райчев.

В знак на протест за начина по който е отчетен консумирания ток Николай платил сметката си - на стойност 439,94 лв. със стотинки, тежащи 36,5 килограма – събирал монетите 10 дни.

Райчев няма претенции за размера на сметката, но е решил да покаже несъгласието си с този начин на отчитане на тока, който според него е некоректен.

От електроразпределителната фирма казаха, че ще извършат проверка по случая.

 

Коментари: 0