Над 64 000 евро за отлични туристически дестинации

Продължителността на проекта EDEN е 10 месеца, каза Иво Маринов

120 ~ 1 мин. четене

64 284 евро е стойността на проекта за популяризиране на отличните туристически дестинации. Това заяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който присъства на заключителната конференция по проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на EDEN (European Destinations of ExcelleNce) дестинациите от България” на икономическото министерство.

Продължителността на проекта е 10 месеца, като се очаква да приключи през септември тази година. Сред целите са осигуряване на видимост и разпознаваемост на EDEN дестинациите и създаване на информационно-комуникационна платформа с участие на всички заинтересовани страни.

Преките бенефициенти по проекта са организации, общински и регионални администрации, туристически центрове.

Маринов обясни, че миналата година Брюксел е разширил инициативата, след което я разделил на две части. Първата е за държави, които не са участвали в подобни проекти, а другата за страни, които в предишни години са работили по подобни инициативи. По думите му България участва във втората част, чрез която се опитва да популяризира туристическите ни дестинации.

Подкрепи Economic.bg