Найденов поиска лична охрана след признанието за подслушване

Постановлението вече е изпратено до главния секретар на МВР Калин Георгиев

248 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на земеделието и храните в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов е поискал лична физическа охрана. След разпита му в прокуратурата беше съобщено, че ще му бъдат назначени лични телохранители по негово искане. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, информира kmeta.bg.

Спешният разпит на Мирослав Найденов стана факт след скандалните му разкрития в сутрешния блок на bTV, където бившият земеделски министър хвърли бомбата с твърдението си, че колегата му в правителството - вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов е подслушвал много от министрите.

След изказването си и Мирослав Найденов стана свидетел по производството срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, обвинени за престъпления по служба в делото за подслушванията.

Междувременно, на извънредна пресконференция от БСП поискаха Бойко Борисов и Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборния процес, да излязат от листите и да напуснат политиката. Искането на социалистите обяви Илияна Йотова, изразявайки опасението, че в противен случай се поставя под въпрос провеждането на честни избори.

Подкрепи Economic.bg