Нова оферта за Dell поставя съдбата на компанията на карта

Айкън и Southeastern са предложили по 12 долара на акция на акционерите, което обаче е под 13.65 долара за акция, предложени от Майкъл Дел и Silver Lake Partners

Карл Айкън и Southeastern Asset Management, два от най-големите акционери в Dell, обединиха усилия, за да предложат нова по-добра оферта от 24.4 милиардното предложение от мениджмънта на производителя на персонални компютри, съобщава Financial Times.

Третият по големина в света компютърен производител вече има оферта за придобиване от консорциум на основателя Майкъл Дел и инвестиционната компания Silver Lake за 24,4 млрд. долара и в момента търси алтернативи.

Айкън и Southeastern са предложили по 12 долара на акция на акционерите, което обаче е под 13.65 долара за акция, предложени от Майкъл Дел и Silver Lake Partners.  Компанията обаче все още няма осигурено финансиране за предложената сделка.

Няколко финансови институции, включително GE Capital, са били сондирани за възможно финансиране. Възможно било след постигната сделка да бъдат продадени части от Dell, за да се получат свежи средства.

В последните месеци компанията отчита свиване на продажбите и печалбите и страда от продължаващото слабо търсене за конвенционалните компютри.

Коментари: 0