Оливър Рьогл е новият директор на Райфайзен в България

Австриецът ще заема поста от 1 август

3755 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Новият председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) е Оливър Рьогл. Той ще заеме мястото на оттеглилия се от поста Момчил Андреев, който спира работа в банката от 30 юни, когато изтича мандатът му.

Рьогл вече е получил одобрението от надзорния съвет на Райфайзен, като зелена светлина за назначението му е дала и Българска народна банка (БНБ). Оливър Рьогл ще заеме новия си пост от 1 август 2013 г., като до тази дата функциите на главен изпълнителен директор ще продължат да бъдат изпълнявани от Ценка Петкова. Тя ще съвместява и постовете на главен финансов и главен оперативен директор.

Кариерата на Оливър Рьогл започва в групата Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) през 1991 г. През 2001 г. той става член на управителния съвет на дъщерната банка на РБИ в Сърбия, а от ноември 2005 г. е неин главен изпълнителен директор. Под негово ръководство Райфайзен банка а.д. - Сърбия е била отличавана многократно с престижни международни и национални награди, сред които няколко пъти "Най-добра банка в Сърбия" на сп. Global Finance, "Най-добра банка в Сърбия" според сп. Euromoney и "Банка на годината в Сърбия" на сп. The Banker.

Оливър Рьогл е роден във Велс, Австрия през 1964 г. Завършил е Икономическия университет във Виена и е магистър по икономически и социални науки със специализация "Банки и финанси". Специализирал е и в Университета в Илинойс, САЩ. Владее немски, английски и сръбски език. Ползва руски и френски.

Коментари: 0