Отпадат банковите такси при плащане на данъци

Обещанието е на Екатерина Захариева, заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет на Марин Райков

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Високите банкови такси и комисиони при плащането на местните данъци и налозите към държавата ще отпаднат. Това обещава в интервю за Стандарт Екатерина Захариева, заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет на Марин Райков. Правителството си е поставило за цел да сложили ПОС терминали на всички държавни и общински гишета и ще изпълни задачата, категорична е Захариева.

"Поели сме ангажимент и ще го направим", убедено обяснява вицепремиерът. Тя припомни, че има приета наредба и сключено споразумение със 17 банки. "Това ще е изключително улеснение, а не както е в момента - да плащат услуга за 1 лев и още 4 лв. за превод на банката", защитава мярката Екатерина Захариева.

Кабинетът на Марин Райков ще положи максимални усилия и за по-бързото въвеждане на електронното правителство. "Ще набележим за начало 50-100 услуги, които са най-често използвани и създават най-много проблеми на бизнеса и гражданите", обясни Захариева.

Подкрепи Economic.bg