Ралица Агайн се връща в Комисията за финансов надзор

Депутатите избраха и още един член на регулатора

Снимка: БГНЕС

140 ~ 1 мин. четене

Ралица Агайн се връща в Комисията за финансов надзор. Тя ще е новият заместник-председател на КФН. Депутатите попълниха регулатора с двама нови членове поради изтичането на мандата на двама досегашни. Точката влезе като извънредна в дневния ред на НС, съобщи БГНЕС.

Агайн бе заместник-председател на Комисията за финансов надзор в периода 2005-2010 година, а преди това бе депутат в 39-тото Народно събрание от НДСВ.

Другият нов член на комисията е Владимир Савов. Номинациите бяха направени от парламентарната трибуна от председателя на КФН Стоян Мавродиев. Народните представители гласуваха и за двете кандидатури със 128 гласа "за", 9 - "против" и 7 - "въздържали се". След гласуването Агайн и Савов положиха клетва.

Налагат се по-високи изисквания в защитата на потребителите в застрахователната дейност и трябва да създадем такава среда, която да привлича инвестиции и в същото време да се защитят интересите на потребителите, заяви в краткото си представяне пред депутатите Ралица Агайн.

Практик съм в сферата на финансовите пазари и ще бъде предизвикателство за мен да приложа това, което съм научил в сферата на защитата на потребителите, на инвестициите и за подобряване на прозрачността във финансовата дейност, каза от своя страна Владимир Савов.

Коментари: 0