Ананиев е харесал идеята на ВМРО за данъчни отстъпки за „богати“ родители

„Патриотите“ смятат, че всички деца трябва да получат някаква подкрепа и това е техният вариант

Ананиев е харесал идеята на ВМРО за данъчни отстъпки за „богати“ родители

Снимка: Красимир Свраков

След като стана ясно, че подоходният критерий при детските надбавки ще остане, управляващите са близо до компромис. ВМРО настояваше пари да се дават на всички, независимо от финансовото състояние на родителите, докато ГЕРБ вече не искат това.

Бюджет 2021

Искрен Веселинов от ВМРО каза в ефира на bTV, че „Патриотите“ са имали среща преди часове с финансовия министър Кирил Ананиев и са му представили компромис, който по думите на Веселинов се е сторил интересен на Ананиев.

„Преди часове имахме разговор и мисля, че вървим към един от вариантите, които предложихме, а именно за възможността за данъчни облекчения за хората, които не получават тази подкрепа. Хората с по-високи доходи да не получат тези добавки, а да получат данъчни облекчения. Всеки родител, който не получава надбавки, ще може да му се приспаднат 4200 лв. от данъчната основа, което е 420 лева данъци“, обясни Веселинов.

Той заяви, че това не е обсъждано с премиера Бойко Борисов, но утре ще бъде представено на коалиционен съвет.

„Това е държавна подкрепа за отглеждане на деца. Ние сме го предлагали многократно. Мисля, че така трябваше да се получи“, смята Веселинов.

По неговите думи Ананиев също е на мнение, че всички деца, независимо от доходите на родителите си, трябва да получат държавна подкрепа.

„Това са разговори с финансовия министър, утре ще ясно дали ще е общо решение на коалицията. Моята прогноза е, че ще се получи добро решение за децата“, каза депутатът от ВМРО.

 

Коментари: 0