АПИ започва втори ремонт на магистрала „Марица“

Ще се ремонтира 6-километрова отсечка между Свиленград и Капитан Андреево

АПИ започва втори ремонт на магистрала „Марица“

Снимка: Архив / Economic.bg

704 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Агенция „Пътна инфраструктура“ започва ремонт на 6-километров участък от магистрала „Тракия“ в платното за Хасково. Движението в отсечката между 101-ви и 107-ми километър от магистралата ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“.

По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка в 6-километровия участък. Той ще е с нова маркировка, пътни знаци и мантинели, съобщават от пътната агенция.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт. Ще се ремонтират 4 км (от км 103 до км 107), 2 моста, селскостопански подлез, ще се подменят пътната настилка и маркировката, ще се монтират нови знаци и мантинели.

Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Те ще се изпълняват от дружеството „АБ" АД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистралния участък.

От АПИ съобщават, че е необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта на движение в участъка – до 50 км/ч.

Припомняме, че в края на миналата година пътната агенция започна ремонт на 7-километров участък от магистралата, в района на Свиленград между 94-ти и 101-ви километър. Ремонтът трябваше да приключи януари, но продължи до август, което предизвика недоволство сред гражданите.

Подкрепи Economic.bg