СЗО е подкрепила новия ваксинационен план на България

38% от населението на страната категорично не иска да се ваксинира

СЗО е подкрепила новия ваксинационен план на България

Снимка: Unsplash

4766 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Решенията за промяна във ваксинационната кампания в България се основават на качествени данни. Това се случи след промяна в прилаганата имунизационна политика. Това е заявил Ханс Клуге, директор на регионалния офис на СЗО за Европа, цитиран от пресцентъра на МЗ. Той е участвал в работна видеоконферентна среща за оптимизиране на ваксинационната кампания срещу COVID-19, инициирана от Министерство на здравеопазването.

„38% от населението не иска да се ваксинира, според съвместно социологическо проучване, проведено в края на 2020 г. от МЗ и СЗО“, каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов. Според него се прави всичко необходимо за промяна на натрупания скептицизъм в общественото по отношение на COVID и ваксините.

„Правителството си е поставило високи цели и изпълнява всичките си ангажименти в борбата с COVID-19. Основното ни средство за справяне с коронавирусната инфекция е имунизацията“, заяви заместник министър-председателят по управление на европейските фондове Атанас Пеканов.

Подкрепи Economic.bg