Асrоnіѕ обмисля да увеличи 15 пъти служителите си в България

Сингапурската компания ще търси основно софтуерни инженери и обещава конкурентно заплащане

Асrоnіѕ обмисля да увеличи 15 пъти служителите си в България
1392 ~ 2 мин. четене
Сингапурската IT компания Асrоnіѕ планира да увеличи 15 пъти броя на служителите си в България в следващите две години. В момента разработчикът на бекъп решения и защитен софтуер разполага с 21 служители в българския си офис, а планът е те да нараснат до над 300. В интервю за Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на Асrоnіѕ и съосновател Сергей Белоусов обясни, че ще се търсят основно софтуерни инженери, но и служители в отделите продажби, маркетинг, поддръжка и т.н.

 „В момента имаме малък офис в София, с 21 служители, но смятаме до 2 години да увеличим броя им до 300. Основно софтуерни инженери, надяваме се повечето да са българи. Но, разбира се, можем да наемем и хора от други страни“, каза Сергей Белоусов.

Той отчита проблема с намирането на достатъчно квалифицирани кадри, който се оказва световен проблем, но смята, че с конкурентно заплащане и условия на труд ще се намерят подходящите хора. „В нашия бизнес е много важно хората да се интересуват от работата, да идват с цел и желание. Предлагаме конкурентно заплащане и се надявам да сме по-добри от нашите конкуренти. Но намирането на добри кадри е много трудно навсякъде. Няма място, където да намерите лесно добри софтуерни инженери“, каза той.

Сергей Белоусов казва, че всяка следваща година е по-тежка откъм кибератаките, защото има все повече данни, устройства и зависимост от тези устройства. Според него най-лошият вид кибератака е тази, при която се губят данни, защото много компании разчитат на тях.

„Трябва да използвате софтуер, който защитава вашите данни и устройства, както и софтуер за съхранение на данни като нашия, за да имате няколко копия на информацията. Това, което се опитваме да направим като компания е да създадем един цялостен софтуер, който не само да защитава данните, но и да ги архивира“, казва Белоусов.
Подкрепи Economic.bg